Netthandel er enkelt, og vi nordmenn netthandler i dag for over 160 milliarder kroner i året. Det er også stadig flere som velger å fylle opp handlekurven på nett. Er du en av dem? Det aller viktigste du må huske om netthandel er at du alltid bør betale med kredittkort.

Tryggere handel
Grunnen er at kredittkortet er tryggere enn ditt vanlige bankkort. I det du bruker kortet, er det nemlig bankens penger du handler med, og ikke dine egne. Skulle du derfor være uheldig og bli svindlet, er det ikke lønnskontoen din som blir tappet. Banken tar ansvaret.

Sikkerhet ved feil og mangler
Å bruke NAF Xtra gir deg også en ekstra sikkerhet, dersom det skulle vise seg at produktet har feil eller mangler. Det samme gjelder om selgeren nekter deg å benytte angreretten, eller om nettbutikken du har handlet i går konkurs. Du kan lese mer om reklamasjonsrettighetene i kortet i reklamasjonsportalen på Eika.no.

Vi har laget en liten huskeliste til deg som handler på nett:
  • Sjekk alltid at butikken er pålitelig. Et enkelt Google- eller Facebook søk kan avdekke andres erfaringer med brukerstedet.
  • Kontroller prisen, ordrebekreftelsen og sjekk leveringstiden.
  • Ikke legg igjen kortnummeret andre steder enn på nettbutikkens sikre side for betaling. Som regel starter adressen med «https» i stedet for «http». Velg å betale med kredittkortet eller betalingstjenester som Vipps, Google Wallet, PayPal eller andre digitale lommebøker. Da slipper du å oppgi kortnummeret ditt. Husk å registrere NAF Xtra som betalingskort i lommeboken.
  • Husk at norsk kjøpslov gjelder bare i Norge og at andre land har andre lover og regler.
  • Frakt, gebyrer, moms og andre avgifter kan komme i tillegg. Sjekk importkalkulatoren hos Tollvesenet. Husk at 350 kroners tollregelen er fjernet fra 01.04.2020. Mer om dette kan du lese her.

Forbrukerrådet anbefaler deg å handle på nett med kredittkort
Betaling i app og netthandel er også to sider av samme sak. Derfor lønner det seg å registrere NAF Xtra i alle betalingsapper og tjenester du benytter. Forbrukerrådets hovedregelen er enkel – bruk kredittkort til netthandel og la brukskontoen være trygg! Les flere tips fra forbrukerrådet her.

Priseksempel ved utsatt betaling: eff. rente 25,29 % v/15.000,- o/12 mnd. Kostnad 1.851,39 kr. Totalt 16.851,39 kr.