Unngå valutafellen - velg alltid lokal valuta i utlandet!

Du har kanskje stått i situasjonen selv. Du er på sydenferie og handleturen går til en lokal forretning for å kjøpe nye strandhåndklær, deretter til nærmeste minibank for å ta ut penger for drosjeturen ned til stranda. I det du setter kredittkortet i betalingsterminalen eller minibanken, får du opp spørsmålet om du ønsker å betale i norske kroner eller i lokal valuta. Hva velger du?

Vi ønsker å hjelpe deg å ta gode valg når du er på reise i sommer. Mange velger fortsatt å betale i norske kroner i utlandet, noe som gjør sydenferien unødvendig dyr. Betaler du i norske kroner er det de lokale brukerstedene som står for vekslingen, ofte til en høy og ugunstig kurs for deg som kunde. Ved å betale i lokal valuta, får du med ditt NAF Xtra et fast valuta påslag på 1,75 % og best mulig vekslingskurs.

 

Visste du at du får alltid rimeligere minibankuttak i utlandet?

Med NAF Xtra får du alltid gebyrfri uttak i minibank når du tar ut valuta i utenlandske minibanker og belaster kortet i lokal valuta. Du får også alltid inntil 45 dager rentefri uttak på lik linje med alle andre kjøp du gjør med kortet.


Slik velger du riktig valuta:

La oss si at du er i Spania og behøver å ta ut Euro.

1. Sett inn kortet i minibanken og tast PIN-kode
2. Velg ønsket uttaksbeløp
3. Ved spørsmål om å konvertere/veksle i NOK eller EUR. Velg alltid lokal valuta (EUR). Vi vet det er forvirrende når alt står på engelsk, men husk å alltid velge Decline convertion / Continue without convertion selv om knappen kan inn i mellom stå i rødt.

God sommer og god tur!